Blahodárné účinky sezamového oleje, poznej je!

9. února 2016 v 20:15 | Karin Petřeková |  Rady nejen pro krásu
Sezamový olej znáš především z kuchyně, ale věděla si, že jeho služby využiješ i ve zkrášlování? Nedává se mu sice takové pozornosti jako olivovému či kokosovému oleji, podle mě je to ale škoda, jeho využití tě překvapí!

Léčebné účinky

Díky značnému obsahu vápníku, bílkovin, vitamínů, hořčíku a esenciálních mastných kyselin má sezamový olej též léčebné účinky. Dokáže ulevit při lupénce či ekzému, ale také intenzivně hydratovat a ulevit od otoků a zarudnutí.

Předcházení šedin a hydratace vlasů v jednom

Používání olejů k regeneraci vlasů je známa rada. Ovšem sezamový olej se od ostatních liší v tom, že vlasy nejen hydratuje, ale pomáhá předcházet šedinám a také zvyšuje prokrvení pokožky hlavy. Můžete ho použit jako bezoplachový kondicionér nebo ho zahřát a nechat působit na vlasech 30 minut.

hair, grey, and black image


Působí proti stárnutí

Nejen sezamový olej, ale i mnoho ostatních dokážou zpomalit stárnutí. Proč jsou tak oblíbené? Jsou nabyté aktivními látkami, které pleti dodávají zdravý, mladistvý vzhled. Konkrétně sezamový olej obsahuje vitaminy, antioxidanty a mastné kyseliny, které mají vysoké hydratační schopnosti.

Opalovací krém

Máte ráda přírodní kosmetiku? Sezamový olej stejně jako další oleje nabízí ochranu proti sluníčku, ovšem pouze 4 PF. Doporučujeme tedy spíše oleje, které mají vyšší faktor 20 až 50, jedná se o oleje z pšeničných klíčků, mrkvové oleje a oleje ze semínek červených malin. Pokud byste to ovšem se sluníčkem přehnala, na řadu přijde opět sezamový olej, který má výrazný zklidňující účinek.

girl, summer, and friends image

Uklidňující masáž

Kdo by v dnešní uspěchané době neznal stres a právě masáže jsou jedním z nejlepších relaxačních způsobů, jak se ho zbavit. Sezamový olej se běžně využívá k masážím, na rozdíl od ostatních se ale po zhruba dvaceti minutách působení oplachuje.

Skoncujte s akné

Jeho asi nejvíce opomíjenou schopnosti je efektivní čistění pleti. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, dokáže pokožku zbavit přebytečné mastnoty, odstranit jak akné, tak odumřelé buňky… a teď už víte, proč je tak úžasný!











 


Komentáře

1 Chloe. | Web | 10. února 2016 v 9:37 | Reagovat

To jsem vůbec nevěděla! Skvělý. :-)

2 Nelly Cadlenson | Web | 10. února 2016 v 18:11 | Reagovat

Tady se vždy dovím nových informací! :-)

3 anchovickal | Web | 10. února 2016 v 23:45 | Reagovat

Používám :-)

4 Kerr | Web | 12. února 2016 v 17:16 | Reagovat

Proč jsou některá slova psaná v množném, jakože "doporučujeme"? :) Je to z nějakého webu, nebo se jen snažíš o trochu profesionálnější přístup? :P Ne každopádně já o sezamovém oleji nevěděla vůbec, dřív jsem si hledala nějaké informace o kokosovém oleji, ale tohle jsou pro mě jenom samý novinky, tak se na to ještě zkusím zaměřit :)

5 Karin Petřeková | 13. února 2016 v 22:50 | Reagovat

[4]: protože to je článek pro magazín, pro který píšu a nemívám čas to opravit :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama